Allsang på Tjuvholmen

En veldig hyggelig sommertradisjon er å bruke onsdagene på Tjuvholmen sammen med Bernt Torp, Ola Dahl og Vidar Tyriberget. Det er 10. eller 11. året på rad at jeg spiller piano og synger på dette koselige og folkekjære arrangementet, takk for tilliten! Kveldens gjest var Anne Nørdsti som vant publikums hjerter gjennom sin lune tilstedeværelse og solide musikalitet.

public.jpeg

The Edge, Tromsø

Konferanser skriver jeg ikke så ofte om, men det er en viktig del av levebrødet. Bare den siste uken har jeg vært tre ganger på konferanse og festmiddager på The Edge, etter min mening et av Tromsøs fineste hoteller. Hyggelige bedrifter å spille for, interessant mat og godt vertskap. Ekstra stas når det er rom for å ha med en musiker til, foreksempel Henrik Skog på gitar. 

IMG_1700.JPG

Systematisk oppsett

IMAGE.JPG

Henrik Skog i en form for vidvinkel.... 

IMAGE.JPG

Fisk med fisk.

Finnmark

Nå sitter jeg sammen med 40 pensjonister i frokostsalen på Hurtigruta. De snakker tysk, spiser egg og smør, snakker høyt og er pent kledt. Jeg har vært i Finnmark og gjort 9 konserter i 6 kommuner på 3 dager: Sør-Varanger, Vadsø, Vardø, Tana, Mehamn og Båtsfjord. Biblioteker, åpning av nybygg, sykehjem og vårfest- en flott kombinasjonstur med bil på hurtigruta, skriveøkter, spilling og et lite besøk hos venninne i Vadsø. Finnmark er fascinerende, fantastisk flott natur og golde sletter om hverandre. Mye natur. Digert fylke. Hardføre mennesker som lever nærmere friheten enn mange av oss andre. Jeg har stor respekt for Finnmark. Kommer veldig gjerne tilbake, kanskje i september allerede.

IMG_1566.JPG

Langs Varangerfjorden  

IMG_1565.JPG
IMAGE.JPG

Nostalgi på hurtigruta

IMG_1558.JPG
IMG_1561.JPG
IMG_1562.JPG

Takk for denne gang! 

April

Noen eventer i Tromsø, Oslo og Lillehammer i starten av måneden, så en langhelg i Stockholm for å se urpremieren på Aleksander Ekman’s Eskapist. Tre dager med konferansespilling på Gardermoen og nå blir det to dager med øving som kapellmester i husbandet til UKM Hedmark- en strålende fin måned sålangt og vi har kommet til den 11. Jeg er heldig som kan leve sånn.

FullSizeRender.jpg

Kunstnerkafeen i Stockholm

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

Opprigg konferanse. 

10 jobber, 4 dager

Da jeg kom til Tromsø sommeren 2017 lagde jeg en Doris Day-konsert for å komme litt på banen på kultursida i en ny by. Denne var jeg heldig å få spille 8 ganger i og rundt Tromsø på ulike institusjoner. Nå har jeg videreutviklet konserten til å innbefatte låter av Connie Francis, Etta James, Ella Fitzgerald og Elvis Presley. Denne uka var jeg på turné i Troms (og litt Nordland) og det var en fantastisk tur med inspirerende og lyttende publikum, kaffe på termos, fint kjørevær og gode tilbakemeldinger. Jeg har allerede avtale om å komme tilbake. Takk for turen!

IMG_0668.JPG

På veg fra Kongsvika til Tjeldsundbrua

IMG_0673.JPG

Gryllefjord

IMG_0666.JPG

Senja

IMG_0664.JPG

På veg til Finnsnes fra Gryllefjord

IMG_0670.JPG
IMG_0672.JPG

Finnsnes

IMG_0671.JPG

Senja

Fjørfelaget

Jeg gjør mange minikonserter for ulike typer næringsliv i løpet av et år, fra rolige offentlige instanser til frimurerlosjer. Av og til lar jeg meg begeistre av noe ved bedriften. I kveld var en slik kveld. Jeg er på Radisson Blu Royal Garden i Trondheim og har akkurat spilt for Norsk Fjørfelag for 3. gang på et år.

En ting er at ledelsen med Margrethe Brantsæter i spissen gjør en fantastisk jobb og alltid har ting på stell, men selve næringa er en faglig kompetent og stolt gjeng, som gjør mye bra for norsk sunn mat. For folkens, norsk landbruk er kvalitetsmat bokstavlig talt brakt til torgs av dyktige fagfolk.

Hvis du har lyst til å lære mer om norsk landbruk, anbefaler jeg å bli venn med en produsent som er aktiv på Facebook. De legger nemlig ut landbrukssaker de brenner for omtrent på samme måte som Sophie Elise deler nyheter om Restylane eller sommerkroppen 2019.

 

IMAGE.JPG

Teknisk prøve i Trondheim. Vente. 

FullSizeRender.jpg

Kalkun før

FullSizeRender.jpg

Kalkun etter

Godt nyttår!

2019, dag 2, Nyttårsforsetter

Spise mer fisk, trene mer, drikke mindre alkohol. Som vanlig.

Også 2019 startet bra, med fisk, tradisjonen tro. Rett videre på trening med friskt mot. Lot meg irritere noe av at instruktøren ikke gjorder bevegelsene i takt med musikken, men hun var så fryktelig glad, så jeg bet det i meg. Også når refrenget kom, og hun begynte å synge med i et underdimensjonert lydanlegg. Med talemikken trøkt opp i munnvika mens hun peste, svettet, prustet og duret på sammen med Rihanna, gnissende falskt og med vrengt lyd.

Kjære Stamina i Tromsø. Jeg liker å trene hos dere, jeg betaler faktisk omtrent 500 kr i måneden for å få lov. Da må dere være snille og ikke synge for meg. Jeg prøver ikke slå hjul for dere, det er en grunn til det: Jeg er yrkesmusiker. Dere kan trim. La oss ikke miste fokus.

Etter trening gikk jeg hjem til dusj, god middag og et par øl i sofaen i joggedress uten BH. 1300 kalorier senere (700 mer enn jeg trente bort antakelig) har jeg konkludert med å bytte ut forsettene mine i år: Mindre fisk og mer alkohol. Mer fritid, mindre trening. Så deilig med litt måloppnåelse. Godt nyttår!

IMAGE.JPG