Overgangsfest, Klimavandring, Spansk aften og Garasjen

Torsdag spilte Henrik Skog og jeg for stappfullt hus på Skarven i regi av Marit Rein: Damer, rødvin, gynokologer, tørre tisser og bokbad sto i sentrum da Marit hadde en temakveld om overgangsalder. Informativt, intenst og festlig på en gang. Noen plater solgte jeg og, til denne flotte gjengen.

Lørdag gikk 7000 mennesker klimamarsj til fjellheisen- en overveldende folkemengde må jeg si, bra! Har ikke bilde av dem, for da spilte vi, men har bilde av mine medmusikanter for kvelden: Fred Glesnes og Vidar Alvestad. Flinke folk, morsomt med nye bekjentskaper.

Så en liten tur innom bakgårdsfesten til Habaneroz på veg hjem, synge noen låter på spansk. Imponerende arbeid av disse gutta, som står på for sitt eget band og fyller bakgården på Prelaten til randen -med primus motor Vidar Figenschow i spissen.

Søndag var det duket for to konserter i Garasjen «kjærlighetens irrganger» med kompanjong Harald Bakkeby Moe og medmusikanter Ole-Morten Indigo Lekang og Henrik Skog. Litt Cabaret-stil, og selvfølgelig mest eget materiale i denne konserten, i samarbeid med et raust vertskap på Garasjen. En sjult ny gammel perle i sentrum som er gjort om til et røft og stilfullt konsertlokale. Kunne gjerne hatt mer folk på dette arrangementet, men de som var der koste seg, og det må man rett og slett virkelig være fornøyd med.

Dette skrives mandag, dagen derpå, på Hurtigruta på veg til Øst-Finnmark på soloturné.

Skarven torsdag

Skarven torsdag

Straks klare: Fred Glesnes og Vidar Alvestad

Straks klare: Fred Glesnes og Vidar Alvestad

Spansk aften med Habaneroz

Spansk aften med Habaneroz

Lydprøver i Garasjen

Lydprøver i Garasjen

Har fått brukt denne litt igjen i det siste. Deilig!

Har fått brukt denne litt igjen i det siste. Deilig!

Skolestartfestival i Tromsø

I går fikk jeg være konferansier med Hedmarksdialekt for hele 3600 ungdommer i Tromsø som skulle høre RSP & Thomax, Skaar, Thea Hjelmeland og Boy Pablo på torget! Arrangør var DKS i Tromsø kommune, imponerende arbeid med transport og «innkvartering» i samarbeid med Rakettnatt. Jeg takker for tilliten, dette var gøy!

public.jpeg
Boy Pablo sett fra baksida

Boy Pablo sett fra baksida

Allsang på Tjuvholmen

En veldig hyggelig sommertradisjon er å bruke onsdagene på Tjuvholmen sammen med Bernt Torp, Ola Dahl og Vidar Tyriberget. Det er 10. eller 11. året på rad at jeg spiller piano og synger på dette koselige og folkekjære arrangementet, takk for tilliten! Kveldens gjest var Anne Nørdsti som vant publikums hjerter gjennom sin lune tilstedeværelse og solide musikalitet.

public.jpeg

The Edge, Tromsø

Konferanser skriver jeg ikke så ofte om, men det er en viktig del av levebrødet. Bare den siste uken har jeg vært tre ganger på konferanse og festmiddager på The Edge, etter min mening et av Tromsøs fineste hoteller. Hyggelige bedrifter å spille for, interessant mat og godt vertskap. Ekstra stas når det er rom for å ha med en musiker til, foreksempel Henrik Skog på gitar. 

IMG_1700.JPG

Systematisk oppsett

IMAGE.JPG

Henrik Skog i en form for vidvinkel.... 

IMAGE.JPG

Fisk med fisk.

Finnmark

Nå sitter jeg sammen med 40 pensjonister i frokostsalen på Hurtigruta. De snakker tysk, spiser egg og smør, snakker høyt og er pent kledt. Jeg har vært i Finnmark og gjort 9 konserter i 6 kommuner på 3 dager: Sør-Varanger, Vadsø, Vardø, Tana, Mehamn og Båtsfjord. Biblioteker, åpning av nybygg, sykehjem og vårfest- en flott kombinasjonstur med bil på hurtigruta, skriveøkter, spilling og et lite besøk hos venninne i Vadsø. Finnmark er fascinerende, fantastisk flott natur og golde sletter om hverandre. Mye natur. Digert fylke. Hardføre mennesker som lever nærmere friheten enn mange av oss andre. Jeg har stor respekt for Finnmark. Kommer veldig gjerne tilbake, kanskje i september allerede.

IMG_1566.JPG

Langs Varangerfjorden  

IMG_1565.JPG
IMAGE.JPG

Nostalgi på hurtigruta

IMG_1558.JPG
IMG_1561.JPG
IMG_1562.JPG

Takk for denne gang! 

April

Noen eventer i Tromsø, Oslo og Lillehammer i starten av måneden, så en langhelg i Stockholm for å se urpremieren på Aleksander Ekman’s Eskapist. Tre dager med konferansespilling på Gardermoen og nå blir det to dager med øving som kapellmester i husbandet til UKM Hedmark- en strålende fin måned sålangt og vi har kommet til den 11. Jeg er heldig som kan leve sånn.

FullSizeRender.jpg

Kunstnerkafeen i Stockholm

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

Opprigg konferanse. 

10 jobber, 4 dager

Da jeg kom til Tromsø sommeren 2017 lagde jeg en Doris Day-konsert for å komme litt på banen på kultursida i en ny by. Denne var jeg heldig å få spille 8 ganger i og rundt Tromsø på ulike institusjoner. Nå har jeg videreutviklet konserten til å innbefatte låter av Connie Francis, Etta James, Ella Fitzgerald og Elvis Presley. Denne uka var jeg på turné i Troms (og litt Nordland) og det var en fantastisk tur med inspirerende og lyttende publikum, kaffe på termos, fint kjørevær og gode tilbakemeldinger. Jeg har allerede avtale om å komme tilbake. Takk for turen!

IMG_0668.JPG

På veg fra Kongsvika til Tjeldsundbrua

IMG_0673.JPG

Gryllefjord

IMG_0666.JPG

Senja

IMG_0664.JPG

På veg til Finnsnes fra Gryllefjord

IMG_0670.JPG
IMG_0672.JPG

Finnsnes

IMG_0671.JPG

Senja