Finnmark

Nå sitter jeg sammen med 40 pensjonister i frokostsalen på Hurtigruta. De snakker tysk, spiser egg og smør, snakker høyt og er pent kledt. Jeg har vært i Finnmark og gjort 9 konserter i 6 kommuner på 3 dager: Sør-Varanger, Vadsø, Vardø, Tana, Mehamn og Båtsfjord. Biblioteker, åpning av nybygg, sykehjem og vårfest- en flott kombinasjonstur med bil på hurtigruta, skriveøkter, spilling og et lite besøk hos venninne i Vadsø. Finnmark er fascinerende, fantastisk flott natur og golde sletter om hverandre. Mye natur. Digert fylke. Hardføre mennesker som lever nærmere friheten enn mange av oss andre. Jeg har stor respekt for Finnmark. Kommer veldig gjerne tilbake, kanskje i september allerede.

IMG_1566.JPG

Langs Varangerfjorden  

IMG_1565.JPG
IMAGE.JPG

Nostalgi på hurtigruta

IMG_1558.JPG
IMG_1561.JPG
IMG_1562.JPG

Takk for denne gang! 

April

Noen eventer i Tromsø, Oslo og Lillehammer i starten av måneden, så en langhelg i Stockholm for å se urpremieren på Aleksander Ekman’s Eskapist. Tre dager med konferansespilling på Gardermoen og nå blir det to dager med øving som kapellmester i husbandet til UKM Hedmark- en strålende fin måned sålangt og vi har kommet til den 11. Jeg er heldig som kan leve sånn.

FullSizeRender.jpg

Kunstnerkafeen i Stockholm

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

Opprigg konferanse. 

10 jobber, 4 dager

Da jeg kom til Tromsø sommeren 2017 lagde jeg en Doris Day-konsert for å komme litt på banen på kultursida i en ny by. Denne var jeg heldig å få spille 8 ganger i og rundt Tromsø på ulike institusjoner. Nå har jeg videreutviklet konserten til å innbefatte låter av Connie Francis, Etta James, Ella Fitzgerald og Elvis Presley. Denne uka var jeg på turné i Troms (og litt Nordland) og det var en fantastisk tur med inspirerende og lyttende publikum, kaffe på termos, fint kjørevær og gode tilbakemeldinger. Jeg har allerede avtale om å komme tilbake. Takk for turen!

IMG_0668.JPG

På veg fra Kongsvika til Tjeldsundbrua

IMG_0673.JPG

Gryllefjord

IMG_0666.JPG

Senja

IMG_0664.JPG

På veg til Finnsnes fra Gryllefjord

IMG_0670.JPG
IMG_0672.JPG

Finnsnes

IMG_0671.JPG

Senja

Fjørfelaget

Jeg gjør mange minikonserter for ulike typer næringsliv i løpet av et år, fra rolige offentlige instanser til frimurerlosjer. Av og til lar jeg meg begeistre av noe ved bedriften. I kveld var en slik kveld. Jeg er på Radisson Blu Royal Garden i Trondheim og har akkurat spilt for Norsk Fjørfelag for 3. gang på et år.

En ting er at ledelsen med Margrethe Brantsæter i spissen gjør en fantastisk jobb og alltid har ting på stell, men selve næringa er en faglig kompetent og stolt gjeng, som gjør mye bra for norsk sunn mat. For folkens, norsk landbruk er kvalitetsmat bokstavlig talt brakt til torgs av dyktige fagfolk.

Hvis du har lyst til å lære mer om norsk landbruk, anbefaler jeg å bli venn med en produsent som er aktiv på Facebook. De legger nemlig ut landbrukssaker de brenner for omtrent på samme måte som Sophie Elise deler nyheter om Restylane eller sommerkroppen 2019.

 

IMAGE.JPG

Teknisk prøve i Trondheim. Vente. 

FullSizeRender.jpg

Kalkun før

FullSizeRender.jpg

Kalkun etter

Godt nyttår!

2019, dag 2, Nyttårsforsetter

Spise mer fisk, trene mer, drikke mindre alkohol. Som vanlig.

Også 2019 startet bra, med fisk, tradisjonen tro. Rett videre på trening med friskt mot. Lot meg irritere noe av at instruktøren ikke gjorder bevegelsene i takt med musikken, men hun var så fryktelig glad, så jeg bet det i meg. Også når refrenget kom, og hun begynte å synge med i et underdimensjonert lydanlegg. Med talemikken trøkt opp i munnvika mens hun peste, svettet, prustet og duret på sammen med Rihanna, gnissende falskt og med vrengt lyd.

Kjære Stamina i Tromsø. Jeg liker å trene hos dere, jeg betaler faktisk omtrent 500 kr i måneden for å få lov. Da må dere være snille og ikke synge for meg. Jeg prøver ikke slå hjul for dere, det er en grunn til det: Jeg er yrkesmusiker. Dere kan trim. La oss ikke miste fokus.

Etter trening gikk jeg hjem til dusj, god middag og et par øl i sofaen i joggedress uten BH. 1300 kalorier senere (700 mer enn jeg trente bort antakelig) har jeg konkludert med å bytte ut forsettene mine i år: Mindre fisk og mer alkohol. Mer fritid, mindre trening. Så deilig med litt måloppnåelse. Godt nyttår!

IMAGE.JPG

Zambia

Jeg er i Zambia. Her har jeg vært i to uker. Hovedmålet med turen var å besøke mitt Plan-fadderbarn utenfor Chipata, ei jente på 9 år som heter Mary. Hun er fantastisk. Livsglad og tillitsfull, tålmodig og våken- godt oppdratt. Hun har 7 søsken og moren hennes er ett år eldre enn meg. Ikke alle barna i søskenflokken går på skolen, det blir for dyrt. Mary er heldig, for Plan satser på jentene.

Jeg hadde med gaver til familien for omlag 600 NOK, det tok meg 10 min å gå gjennom et supermarked og raske med meg alt fra skolesaker til truser og ballonger. Familien hadde også en gave til meg. Peanøtter fra egen hage, to treskjeer som bestefaren hadde laget og en lykkeskilpadde som faren hadde laget. Det må ha tatt dem omtrent 4 dagsverk. Hvis jeg hadde gitt dem 4 dagsverk, hadde det holdt de 8 barna med skolegang ut grunnskolen. 

På gata blir jeg ropt etter fordi jeg er hvit. Det gjør at jeg sitter inne om kvelden. Da ser jeg julefilmer. Først de gode. Så de med dårlige skuespillere. Så de med bikkjer og unger.

Jeg starter hjemreise i morgen. Ut av dette parallelle universet med slum og glade mennesker. Hjem til luksus, komfort og vinterdeprimerte nordmenn.

IMAGE.JPG

Mfuwe, Zambia

Mary Phiri. 

Mary Phiri. 

IMAGE.JPG

Chipata, Zambia

IMG_9609.JPG

Les denne.  

Mer fri

I 2019 skal jeg ha en helg fri hver måned. Nå har jeg sagt det høyt, så da må det bli sånn.

Kunne også sagt jeg skal spise mer fisk, jogge oftere og drikke mindre øl, men jeg er ikke kjent for å juge.

Jonas Høgseth, vi må jobbes i 2019 - jeg ser tilbake på dette som en veldig morsom seanse på en båt. Med IPA. Du er dyktig, Bik Bok hadde pene mennesker, og jeg fikk synge litt, det var en fin tur:

Jonas Høgseth lagde musikk. Jeg fikk gjøre sang. BIK BOK laga video.

IMAGE.JPG

Svalbard. Forrige helg. 

Turné

Kort men grett: Akkurat ferdig med 8 konserter på 12 dager- først Elverhøy, deretter Svermeri (Tromsø) og så miniturné i Hedmark på Rena, Våler, Hamar og Løten. Presenterte tre nye låter, og tenker på om det er slik livet skal være. Spelle musikk, lage mer musikk, spelle den nye musikken, spelle den gamle musikken at, så litt nytt, hmm..

IMG_9121.JPG

Truls Pedersen tok bilde på Rolf Jacobsen scene fredag 9. Nov. 

IMG_9074.JPG

Rena tirsdag, Våler torsdag.