Musiker & formidler

Jeg driver med musikk fordi det er et språk jeg syns jeg forstår og har mulighet til å uttrykke meg på. Den første plata mi kom i 2007 (Skumringsøyeblikket - Produsent Henning Ramseth i Space Valley Records, SVR). Da var jeg 21 år gammel. Samboer’n var på turné i Europa og jeg satt hjemme i kjelleren i 6 uker og laget plate. Det er mye på den plata jeg grøsser av når jeg hører i dag – ikke på en god måte-, men uten den ville de neste platene ikke blitt bedre. Og det er en del ting på Skumringsøyeblikket som jeg liker den dag i dag.

Den neste kom i 2009 og var musikk jeg laget til en moteforestillingSkibladnerbrygga Hamar for over 1.000 mennesker i august det året. Motearrangementet Hybridica ble releasekonserten og er også tittelen på plata (SVR) – denne er relativt eksperimentell, og det var hele moteforestillingen også. Jeg var uredd og hadde flaks!

I 2011 gav jeg ut en EP med tittelen Omerta (SVR), som er et soloprosjekt med mitt alteregoConstanze .  Constanze er det prosjektet som har færrest tilhørere, men som er morsomst for meg selv. Her eksperimenterer jeg i en sjanger jeg liker å kalle prog-pop, og har laget et univers rundt denne dama Constanze, som er spennende for spesielt interesserte.

Kvass ble gitt ut i 2014 (SVR), og er et knippe dikt av Alf Prøysen som jeg har tonesatt. Det er også med et par av mine egne tekster, og denne plata fås kjøpt i Hamar teater. Kommersielt sett har dette vært den mest vellykkede utgivelsen, og flere av låtene derfra er fortsatt på repertoarlista.

Oktober 2017 kom den hittil siste utgivelsen: Skinnlaus! Dette er norske tekster og melodier av meg, spilt inn i Dakkota Studio på Hamar, hos Ørnulv Bruun Snortheim. Låtene er i visespopsjangeren med et organisk og elektronisk miks-lydbilde. Kan bestilles her!


Ville Kamerater


Vakkervise

Ny låt november 2016, denne har jeg kalt Vakkervise. Det spørs om det ikke er på tide å lage en ny plate snart. Med "snart" så mener jeg vel et av de nærmeste åra.

TRYKK HER FOR Å HØRE PÅ TIDAL


Ringsaker

En låt om dialekta i bygda der jeg vokste opp. Denne har Ørnulv Snortheim produsert.

Vi gav den ut i forbindelse med sommershow 2015. Låta har tekst som er laget av mine tre søsken i tillegg til meg, og det er også de som er med å synger: Kristiane, Ragnhild og Andreas Amb. 


Releasekonsert - Kvass

Her er en releasekonsert av min siste plate, Kvass fra 2014 med Skjalg Lidsheim, Henning Ramseth, Frode Bernsen, Sjur Andreas Lundstein, Trond Augland, Hanne Seem Murbræck, Kristiane Amb og Miriam Renvåg. 


Markering Prøysenjubileet

Fra botanisk Hage i Oslo under markeringen av Prøysenjubileet, sammen med bassist Vidar Tyriberget. 


Video - Kvass

Video til Kvass, min melodi og tekst, filmen er laget av Refleksfilm


Innlandsscena NRK

Her spiller jeg på innlandsscena i NRK sammen med Vidar Tyriberget på bass.


Reinlender

Hovedinstrumentet er bassklarinett, men jeg er også glad i min barytonsax, og bruker den når anledningen byr seg. 


MS Sandes

Jeg gjør også av og til sang-oppdrag av denne typen, her sammen med Joans Høgseth, og det er utrolig moro. Vi tok opp vokalen på båten MS Sandnes høsten 2015.

https://www.facebook.com/bikbok/videos/933512870018718/